Tuesday, January 11, 2011

Impian Perkahwinan.....What's Hot is Gettin'Hotter"By Cst & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.




ASSALAMUALAIKUM...........
Hai semua,hari ini aku bukan nak cerita pasal diri aku.Tapi hari ini aku nak cerita tentang IMPIAN PERKAHWWINAN.Baru imapian je tau,belum nak kahwin lagi hehehehe......sebab apa tiba-tiba saje aku nak tulis entri  ni disebabkan aku terbaca satu pertandingan yang di anjurkan oleh CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.......Siapa tak kenal dengan Cst production dengan LYNDARAHIM KUALA LUMPUR....memang tip top la dieorang ini.....Apa yang aku perlu buat dalam pertandingan ini ialah:

Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara creative:

1)My Dream "Wedding" (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)
2)My Dream "Love Story"(anda boleh ceritakan jalan cerita apa yang anda impikan/kisah benar anda)

Hadiah (fuhh..sebab hadiah nya la buat aku nak join contest ni)
- 1 event full coverage by CST photo & video (majlis pernikahan/persandingan/pertunangan/aqiaqh
/birthday/etc)
- 1 set wedding  Dress Bride & Groom (worth RM 4000 ++) by LYDARAHIM KUALA LUMPUR
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja
- Hadiah boleh di tukar milik.



Aku memilih tajuk My Dream " Wedding"

Part 1:Tema,tempat,kad jemputan
Part 2: Busana perkahwinan,hantaran,pelamin,
Part 3:Gift,kek,Muzik tradisional

Part 1
Tema......aku ada dua tema sekarang ini....hehehee..macam mana ni...First tema aku ialah Arabian.Untuk tema yang ini,aku nak masa aku nikah nanti.Tema yang lagi satu ialah Melayu klasik.Tema yang ini aku nak masa majlis resepsi aku nanti.Aku minat sangat dengan tema ini di sebabkan aku baru tengok NONA minggu lepas....memang unik la tema macam ni...Aku rasa belum penah orang buat lagi.CST juga ada merakamkan video tema ni.Disebabkan aku duduk di kampung,ia adalah sangat sesuai kalau aku memilih tema Melayu klasik ni....Baru rasa betul-betul klasik.Majlis kahwin aku nanti,akau akan buat di rumah aku sendiri.Baru rasa kemeriahannya nanti.Rasa suasana kampung.Lagipun senang kawan-kawan dan saudara mara datang masa aku kahwin nanti.Kad jemputan,aku pilih yang sesuai dengan tema repsi aku......aku nak yang simple je tapi menarik.


Simple.....

Part 2

Bahagian yang ni paling aku suka....busana perkahwinan.Kalau nikah aku pilih tema arabian,aku nak pakai macam bieda kahwin hari tu...cantik sangat.Pada masa yang sama,makcik aku pun aku nak dieorang semua pakai jubah dan purdah.....hehehehehe.Baru rasa di negara arab...Maybe aku akan nikah pada waktu malam....selepas majlis bernikah terus majlis berinai....Nanti malam itu aku akan sediakan sisha di siap meja makan.....

Majlis resepsi,aku akan pakai busana ala2 melayu klasik.Mesti la aku pakai songket.Aku memilih warna purple atau meroon untuk busana aku nanti.Aku mahu mengekalkan tradisi orang melayu....Bagi makcik aku nanti,aku akan sponsor kain songket...yang lelaki pula pakai baju ala pahlawan melayu....Baru la segak.....hehehehe....


Arabian style untuk majlis nikah 
Pengatin lelaki pakai macam Sein

Contoh  busana resepsi
Contoh baju resepsi aku nanti....Melayu klasik

Busana pengatin...Melayu klasik

Contoh hantaran aku nanti....tapi aku nak guna bunga fresh dan 
colour purple


Pelamin Melayu klasik..

Video ini adalah hasil kerja CST PRODUCTION....Tema macam ini yang aku impikan
MELAYU KLASIK.Klick button tengah video untuk melihatnya.......amat menarik


Part 3
Bahagian yang ini nak cerita pasal gift @ cenderahati untuk tetamu aku yang datang.....Macam biasa aku akan bagi bunga telur.Bagi aku tak meriah kalau sesuatu majlis tu tak bagi bunga telur.Bunga telur ini sudah jadi tradisi di majlis perkahwinan.
Kebanyakkan orang menggunakan kek untuk majlis memotong kek,tapi aku nak potong pulut kuning.Kena la dengan tema aku Melayu klasik.



Pulut Kuning
Bunga Telur 
Selain itu juga,majlis aku nanti aku nak ada saya tempat khas untuk orang bermain muzik tradisional contah nye cak lempong.....Time aku ngah bersanding,aku nak orang bersilat dan menari tarian tradisional.Baru rasa melayu klasik.

Permainan muzik cak lempong

Ok la.....ini saja je yang dapat aku share kan.....Hope semua suka dengan entri ini...Walaupun banyak tema yang lagi moden dan lagi best....Bagi aku tema MELAYU KLASIK lagi bermakna jika ia menjadi kenyataan...Insyaallah......Bak kata orang TIDAK AKAN MELAYU HILANG DI DUNIA....cewah....Ribuan terima kasih aku ucapkan kepada CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR kerana membuat contest ni....


Dan




KEPADA KAWAN-KAWAN,SAUDARA MARA,SILA  LA LIKE AKU OK....HARAP-HARAP AKU DAPAT MENANG PERTANDINGAN INI.NANTI KALAU MENANG AKU BELANJE KAU ORANG SEMUA.....AMIN







16 comments:

  1. ramai nak buat arabian wedding skrg kan ? mmg trend ye ? pelamin melayu klasik mmg cantek la... good luck dear..

    "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

    ReplyDelete
  2. ~good..menarik..yaa ske part melayu klasik 2..mmg xkn melayu hilang d dunia..=)

    ReplyDelete
  3. skieyn:ramai yang buat arabian wedding..mmg best la kalu dapat buat...thanks 4 support....vote me k

    ReplyDelete
  4. QUEQASEH MIA:Thanks tau yaa...hope dapt la merealisasikan impian su ni...vote su k

    ReplyDelete
  5. ~cam ne nk vote sue????t pat adiah kngsi ngan yaa ek..hihihi

    ReplyDelete
  6. gud luck sis!!

    http://epagroove.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  7. welcme dear....ok,i follow your blog...

    ReplyDelete
  8. Mia:miggu depan baru vote...x tau xmne,t su bagi tahu ye....boleh2 kongsi ngn abg semput sekali

    ReplyDelete
  9. nice work..gud luck n wish u happiness

    ReplyDelete
  10. gud luck..=)
    do visit mine..
    http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  11. nice blog....^^..

    ReplyDelete
  12. interesting dear~!
    i dah 'like' =)

    ReplyDelete
  13. Sery Suryani:thanks...ok visit your blog
    Nikisa IZAS:Thanks coz 4 vote...ok lepak2 blog asyik
    sheila:thanks dear...vote me k

    ReplyDelete
  14. I read yours before voting started.
    Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

    Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/

    ReplyDelete